Sindromul de apnee în somn

Simptomele sindromului de apnee debutează treptat și, frecvent, sunt observate de către partenerul de viață, acesta remarcând perioadele de apnee și sforăitul din timpul nopții. În plus, în timpul somnului, pacienții mai pot experimenta senzații de sufocare, treziri frecvente sau un somn agitat.

Continue reading

Ce este homeopatia?

Homeopatia este o terapie complementară/alternativă, care stimulează  și susține capacitatea naturală de vindecare a pacientului. Denumirea vine de la alăturarea celor doi termeni de origine greaca “homoios”=similar și “pathos”= boală.

Continue reading

Bolile cerebrovasculare

Bolile cerebrovasculare sunt acele boli în care, prin diferite mecanisme, este afectată circulația sângelui la nivelul creierului, având ca și consecințe moartea neuronilor prin scăderea aportului de oxigen. Includem în această categorie accidentele vasculare ischemice și atacurile ischemice tranzitorii,...

Continue reading

Se poate vindeca depresia?

Depresia, ca și concept, a apărut pentru prima dată la Baillinger, iar în literatura de specialitate grație lui Kraepelin. Depresia a fost un partener, tăcut și nedorit, ce a însoțit omenirea în evoluția ei marcând existente și stârnind polemici științifice. Hipocrate o  atribuia, în a sa teorie despre...

Continue reading

Scleroza multiplă

Scleroza multiplă este una dintre cele mai importante maladii ale sistemului nervos central care afectează, de obicei, persoanele tinere, cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani.

Continue reading

Cafeina și durerile de cap

Oricine poate avea dureri de cap din când în când. De asemenea, majoritatea dintre noi avem cafeina inclusă în băuturile și alimentele pe care le consumăm zilnic. V-ați întrebat vreodată dacă există vreo legatură între durerile de cap și consumul de cafeină?

Continue reading