Skip to main content

Epilepsia

Epilepsia reprezintă o problemă majoră de sănătate la nivel mondial, afectând 1-2% din populația globală, mai mult de jumătate dintre aceștia fiind femei. Îmbunătățirea procesului de monitorizare a pacientelor a devenit o prioritate pentru toți cei care asigură servicii medicale, motiv pentru care crearea unui checklist pentru consultul fetei/femeii cu epilepsie este absolut necesar. Această prezentare își dorește să vină în ajutorul nu doar a neurologilor, ci a tuturor medicilor care vin în contact cu paciente cu epilepsie și nu în ultimul rând acestora, pentru a fi mai bine informate în legătură cu impactul pe care boala îl poate avea în fiecare etapă a vieții lor. Cu un tratament individualizat, femeile cu epilepsie pot avea o calitate a vieții superioară.

Epilepsy is a major health problem affecting 1-2% population worldwide, more than half being women. Improving patient care has become a priority for all health care providers, that is why, nowadays,  a checklist for consultation for girls/ women with epilepsy is much-needed. This presentation is aimed to help not only neurologists, but also all physicians who care for women with epilepsy, and last but not least, to the patients, so that they could be informed about every impact that the disease can have in every stage of their life. Individualized treatment will assure a better quality of life for women with epilepsy.

Pacienții pot solicita programare la unul din specialiștii din echipa medicală a Institutului RoNeuro, precum dr. Alina Blesneag, contactând recepția la numărul de telefon 0374 46 2222, luni și marti între orele 08:00 - 19:00, iar de miercuri până vineri între orele 08:00 - 18:00. La momentul programării, pacienții pot opta și pentru consultație neurologică gratuită, decontată prin Casa Naționala de Asigurări de Sănătate.