Skip to main content

Institutul RoNeuro

Abordând o strategie interdisciplinară, Institutul RoNeuro este un centru de excelență în România și Europa de Est dedicat cercetării și diagnosticului bolilor neurologice.

Conceptul aparține prof. dr. Dafin F. Mureșanu Directorul Departamentului de Neuroștiințe al UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, președintele Societății pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității, care coordonează întreg personalul medical și de cercetare al Institutului.

Abordarea medicală este una integrativă, dedicată nevoilor pacienților. Suntem preocupați de sănătatea comunității în care trăim și dorim să contribuim esențial la dezvoltarea unei societăți sănătoase. 


Specialități medicale

Institutul RoNEURO înseamnă o medie de 1300 pacienți pe lună, 15 specializări medicale, 23 de cabinete în care se desfășoară consultațiile și investigațiile de specialitate, 42 de medici angajați full-time și part-time și un număr mare de voluntari care doresc să participe la diverse activități din cadrul Institutului pentru a se instrui.

Specializările medicale cuprind întreg spectrul: Neurologie, Neurologie pediatrică, Psihologie adulți și copii, Psihiatrie, Pneumologie – apnee somn, Acupunctură, Cardiologie, Neuro-Otologie (ORL), Diabet și boli metabolice, Endocrinologie, Reumatologie, Medicină internă și Kinetoterapie adulți și copii, Genetică medicală.

Investigații

Institutul RoNeuro oferă servicii medicale integrate și este organizat în așa fel încât pacienții noștri  nu mai trebuie să se adreseze altor specialiști, deoarece beneficiază de toate investigațiile necesare indiferent de complexitatea cazului.

Cercetătorii și medicii Institutului RoNeuro folosesc o varietate largă de teste și proceduri de diagnostic ale căror rezultate, coroborate cu consultul clinic, ajută la diagnosticarea diverselor patologii.

Aceste tipuri de investigații specifice sunt vitale pentru confirmarea sau excluderea tulburărilor neurologice sau a altor afecțiuni și prezintă riscuri minime pentru pacient.

În funcție de tipul procedurii, rezultatele sunt fie imediate, fie pot dura mai multe ore pentru procesare.


Consultații prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS)

La specialitatea NEUROLOGIE, de luni până vineri, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist, pacienții noștri pot beneficia de consultații gratuite și de rețete compensate sau gratuite.

Începând cu 1 august 2021, Institutul extinde programul de consultații prin CNAS și pentru specialitatea ORL.

Institutul RoNeuro în cifre

42

Specialiști

23

Cabinete

15

Specialități Medicale

1300

Pacienți/lună